Maatschappelijk ondernemen

Wat wij belangrijk vinden
Naast onze vaste werkzaamheden is JEVA Metaalbewerking nauw betrokken bij het sponsoren van lokale sportevenementen, zijn we een erkend leerbedrijf voor jongeren uit de omgeving en ondersteunen we door lid te zijn van de ondernemersvereniging lokale initiatieven. Twee voorbeelden van deze initiatieven zijn het inloophuis in Lopik en de inspanningen van de Oranjevereniging in Benschop.

Hart voor de zaak

JEVA, kwaliteit sinds 1995
Na jaren bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt besloot Koos van Amerongen in 1995 om voor zichzelf te beginnen. JEVA Metaalbewerking B.V. startte aanvankelijk als een eenmansbedrijf, maar het bleek nog voor de daadwerkelijke start dat het onmogelijk was om al het werk alleen af te ronden.

Een eigen pand, mét groeimogelijkheden
In 2003 is besloten een pand te bouwen en te betrekken op het industrieterrein in Lopik. De ruime en lichte hal van 2.000 vierkante meter biedt mogelijkheid om later bij te bouwen. Door de ruimte in het nieuwe pand kon JEVA Metaalbewerking B.V. met machine en mens doorgroeien tot de omvang die Koos voor in ’95 al voor ogen had.

Bewust ondernemen
Bij de nieuwbouw is geïnvesteerd in een modern afzuigingsysteem, zuivering van verontreinigde lucht en in lawaaibestrijding. Dit is zowel voor de medewerkers als voor het milieu een prettige omstandigheid. Ook aan de scheiding en verwerking van afvalstoffen is daartoe veel aandacht besteed.

In 2003 behaalde JEVA Metaalbewerking B.V. haar certificering volgens de normen van de toenmalige ISO 9001-2000. Deze goedkeuring van het kwaliteitsmanagementsysteem, van toepassing zijnde op het bewerken van metalen en kunststoffen op klantspecificaties, is inmiddels al zestien jaar in bezit. Momenteel is JEVA ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Vragen? Bel met Gerco van Amerongen