Lassen en assemblage

Lassen en assemblage

Naast het bewerken van metalen kunnen wij uw producten ook monteren en lassen.

Lassen

Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats in vloeibare toestand wordt gebracht, terwijl materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waarbij continuïteit ontstaat tussen de te verbinden delen. Lassen is een gespecialiseerd proces, waarbij er sterk rekening moet worden gehouden met veiligheid. Daarom kan het verstandig zijn om een specialist in te zetten voor het uitbesteden van laswerk. 

Door onze expertise in het lassen is JEVA Metaalbewerking in staat complete samenstellingen te leveren. Bij JEVA kan zowel staal als roestvrijstaal (RVS) worden gelast. Onze lasser is in het bezit van een certificaat volgens de norm NEN-EN-ISO 9606-1:2017. 

Assemblage & metaal samenstellen

Naast het bewerken van metalen en het uitwerken van uw tekening kunnen wij uw product ook assembleren. Assemblage in de industrie is het samenbrengen van onderdelen tot een samengesteld eindproduct. Voor het assemblageproces wordt gebruik gemaakt van assemblagenormen. Zo wordt de veiligheid gewaarborgd en kan er voldaan worden aan de constructie-eisen. Op deze manier kan JEVA bijvoorbeeld samengestelde RVS onderdelen leveren. 

Heeft u zelf geen mogelijkheden en/of tijd voor uw assemblage werkzaamheden? Of zoekt u een specialist voor het samenstellen van andere soorten metaal? In dat geval kan het uitbesteden van assemblage van staal, rvs of andere materialen een interessante optie zijn. JEVA is specialist in het samenstellen van staal en RVS onderdelen.

Het is mogelijk om zowel onderdelen, als gehele samenstellingen te leveren. Hierin heeft JEVA de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan. Wij kennen de verschillende assemblagenormen en voorzien u, waar nodig, van advies

Metalen en kunststoffen finishen en braamvrij maken

JEVA beschikt over een trommelmachine voor het nabewerken van metalen en kunststoffen. Deze trommelmachine maakt het mogelijk om verschillende materialen te finishen en af te bramen. Denk hier bijvoorbeeld aan het braamvrij maken van scherpe randen op een gefreesd product. Dit kan worden gedaan met materialen als staal, roestvaststaal (RVS), kunststof en aluminium. 

Meer weten over de machines van JEVA? Bekijk het machinepark of lees in het laatste nieuws welke machines er onlangs zijn geïnstalleerd.